Diagnose

Een BMW is een complexe machine, zelfs de E36 3-serie die vanaf 1990 is geproduceerd heeft meerdere complexe computers aan boord voor het aansturen van de Airco, Airbags, ABS, Centrale vergrendeling en Alarm. En dan hebben we het nog niet over het motormanagement (DME) en een eventuele automaatcomputer.

Al deze systemen lopen vroeg of laat tegen een storing aan. Sommige storingen zijn tijdelijk, sommige permanent. Soms gaat er een lampje branden voor een storing die al lang verholpen is, maar het lampje gaat niet uit. Dit gebeurt regelmatig met de Airbag computers van onder meer de E39 5-serie en de E46 3-serie.

Met originele BMW software (Onder meer Ediabas, INPA & ISTA+) kunnen wij alle modules van jouw auto uitlezen op foutcodes en deze foutcodes waar nodig wissen. Zo weet je precies wat er aan de hand is met de auto en kun je een eventueel probleem aan boord gericht oplossen.

Soms het is niet voldoende om enkel een storingsmelding in te zien en te wissen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je wagen niet altijd goed wil starten. Dit kan dan bijvoorbeeld liggen aan de brandstofpomp, maar ook een of meerdere defecte injectoren of verstuivers. Foutcodes geven dan niet altijd voldoende uitsluitsel. Dan is een uitgebreidere diagnose noodzakelijk. Ook die kunnen wij voor je uitvoeren. Een uitgebreide diagnose maakt het mogelijk op afzonderlijke onderdelen van de auto, via de computer met speciale door BMW opgezette procedures te testen.

Neem contact op om samen te kijken naar wat er met jouw wagen aan de hand is. De prijzen vind je hier.