Servotronic assistentiegedrag aanpassen

Speciaal voor de E38 en E39 eigenaren met Servotronic stuurbekrachtiging komt BMW Tweaks met deze dienst: servotronic aanpassen.

Vind jij dat de auto wel wat zwaarder mag sturen als je rustig door een woonwijk rijdt, of juist een stuk lichter of zwaarder op de snelweg? Goed nieuws!
BMW Tweaks ontwerpt samen met jou een assist-curve en programmeert die dan direct in jouw wagen! Aan de hand van deze assist-curve zal op iedere snelheid gekeken worden hoe veel de stuurbekrachtiging moet meewerken.

De standaard situatie voor een E39 5-serie is bijvoorbeeld dat vanaf 0 tot 10 km/h de servotronic voor 95% ingeschakeld is, wanneer de snelheid klimt tot 140 km/h is dit niveau gezakt tot zo’n 30%.

Servotronic assist-curves

Voorbeelden
Regelmatig komt men met het verzoek om die curve aan te passen zodat de wagen iets bij lage snelheden iets langer licht blijft sturen, en dat zo rond de 70 tot 80 kilometer per uur de curve wat scherper gaat dalen om zodoende al bij 90 km/h zo zwaar te sturen als hij voorheen bij 130 deed, om door te gaat tot hij bij echt hoge snelheden zelfs nóg zwaarder stuurt.

Ook komt het verzoek regelmatig binnen om de servotronic altijd maximaal te laten helpen. Dan stuurt de auto dus heerlijk licht, ongeacht hoe hard u rijdt.

Bij BMW Tweaks kun je voor iedere snelheid aangeven hoe licht of zwaar je wagen moet sturen, niets is te gek en alles kan.

Neem contact op om eventuele vragen te laten beantwoorden. De prijs voor deze dienst vind je hier.