Airbag storing oplossen

Bij de BMW E46 3-serie en de BMW E39 5-serie komt het regelmatig voor dat het airbag lampje gaat branden. De oorzaak is een defecte sensor mat in de passagiersstoel. Dit deze storing is niet alleen erg irritant, maar ook nog eens gevaarlijk. Want je ziet niet alleen de hele tijd tegen een rood airbaglampje aan te kijken, maar de hoofdairbag van de passagier doet het niet.

Een oplossing is een nieuwe sensor mat te plaatsen in de stoel, maar deze reparatie is relatief duur. Een goedkope – maar net zo veilige – optie is om de hele sensor mat te omzeilen met een by-pass unit. Hiermee wordt de sensor mat omzeild en de auto denkt dat er altijd iemand op de stoel zit. Het enige verschil met het vervangen van de hele sensor mat is dat de airbag in het geval van een ongeluk dan ook af gaat als er niemand op de stoel zit.

Na het installeren van de by-pass unit zal met originele BMW software de foutmelding uit de auto worden verwijderd waarna de airbag weer zal functioneren. Ook dat vervelende lampje in het instrumentencluster is dan uit.

Bij nieuwere BMW’s, modellen zoals de E60/61 5-serie, de E87 1-serie en de E90 3-serie, kan de storing zelfs opgelost worden z√≥nder weerstand te plaatsen. Door middel van coderen kan de airbag storing worden opgelost. Het neven effect is, net als bij het plaatsen van een weerstand, dat de airbag altijd af zal gaan bij een ongeluk.

In enkele gevallen (5%-10%) lukt het niet om de airbag storing weg te krijgen door middel van coderen. In dat geval betaalt u natuurlijk niet voor de ingreep. Wel geldt dan het uitlees tarief, u krijgt dan een uitdraai mee waarop exact staat aangegeven wat er defect is, zodat u dit onderdeel kunt laten vervangen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer het airbaglampje bij u niet brandt vanwege een defecte stoelmat, maar wegens een defecte airbag ergens in de wagen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier. Prijsinformatie vind je hier.