Apple CarPlay activeren in jouw BMW

Beschikt jouw auto over de professional navigatie en is de wagen van 2017 of jonger, dan is het veelal mogelijk om Apple CarPlay vrij te schakelen in de wagen. Het gaat hier om een lifetime vrijschakeling. Het is zowel mogelijk om het in de originele lay-out van BMW te activeren (splitscreen) als in fullscreen modus. Ook bestaande Carplay kan worden omgezet naar fullscreen weergave.

Er zijn twee mogelijkheden voor het gebruik van Apple CarPlay in je BMW: Origineel of aftermarket.

Bij BMW Tweaks proberen we zo dicht mogelijk bij origineel te blijven. Als de mogelijkheid er is om de BMW implementatie van Apple CarPlay te activeren, zullen we altijd adviseren om die route te bewandelen. De integratie van de originele BMW implementatie ligt hoger dan die van een aftermarket product. Daar tegenover staat dat – als de hardware in de auto nog niet geschikt is – de investering vaak hoger ligt dan bij een aftermarket oplossing. Desondanks adviseert BMW Tweaks tegen het gebruik van aftermarket modules voor CarPlay of Android auto.

Voor het goed functioneren van CarPlay kan het nodig zijn dat de auto wordt voorzien van een software update. Die kans is het grootst bij wagens van 2016 en 2017 welke niet door de dealer zijn ge-update sinds die tijd. We kunnen deze update ook verzorgen en we kunnen vooraf aangeven of een update noodzakelijk is. Verder zijn niet alle BMW’s al voorzien van de noodzakelijke WiFi-antenne. Mocht deze antenne nog niet aanwezig zijn dan kunnen we deze leveren én installeren tegen een geringe meerprijs.

Let op: er is veel vraag naar Apple CarPlay activaties voor BMW 2-serie Active tourers en Gran Tourers, ook voor de X1 en X2 vanaf 2018 wordt hier veel om gevraagd. Helaas is in verreweg de meeste gevallen daar andere hardware voor nodig. Dat betekent een forse investering van meer dan 1000 euro. Slechts in enkele gevallen kan met enkel software in Apple CarPlay worden voorzien bij die wagens.

Wat houdt Apple CarPlay in?
CarPlay biedt een slimmere en veiligere manier om uw iPhone in de auto te gebruiken, zodat u uw aandacht op de weg kunt houden. Wanneer u uw iPhone met CarPlay verbindt, kunt u onder andere routebeschrijvingen opvragen, telefoongesprekken voeren, berichten versturen en ontvangen en naar muziek luisteren.

Vanaf iOS 13 biedt het CarPlay-dashboard een eenvoudiger zicht op de weg. Het nieuwe dashboard biedt u één plek om Kaarten, audioregelaars en Siri-suggesties bij te houden, waardoor u eenvoudig toegang hebt tot zaken als uw Agenda-afspraken. U kunt het dashboard ook gebruiken om uw HomeKit-accessoires te bedienen, zoals deuropeners.

Neem contact op voor de mogelijkheden voor jouw BMW. De prijzen vind je hier.

Apple Carplay

Fullscreen Apple CarPlay activatie in een BMW i3 van 2019.